Work in Progress

ledet av filmkonsulent Kalle Løchen fra Nordnorsk Filmsenter

Stokmarknes kino: ons. 15. nov kl. 17.00 – 18.00

Aldersgrense: 12+

Gratis

En nærstudie av to filmkunstnere som over en viss tid har utviklet personlige fortellinger i veldig ulike formater.

Andrea White Hveding kombinerer dokumentarisk materiale med poetiske uttrykk. Ingeborg (Iggy) Augunset har et særegent filmuttrykk gjennom bruk av animasjon. Seansen ledes av filmkonsulent Kalle Løchen med både Andrea og Iggy tilstede.

Les mer

’JORDEN HVISKER TIL DEG’. Vi er på landet i Vesterålen, hvor Heidi og mannen hennes bor. Hun arbeider på en gård og en gourmetrestaurant; vasker, luker i åkeren og tar vare på dyrene. Imellom den trygge kjærligheten og arbeidet med jorden, ligger det en mørk angst som konsumerer henne. Dette er utgangspunktet for Andrea White Hveding som ønsker å presentere et alternativt portrett av den nordnorske kulturen. Filmen er skapt i skjæringspunktet mellom dokumentar og fiksjon.

Sorte hull, glimt av lys ble filmet over noen måneder på Kvitnes Gård i 2021/2022. Andrea arbeidet selv på Kvitnes da de bestemte seg for å lage filmen.

regi: Andrea White Hveding

‘’UFOMAMMA’’ er en animert kortfilm som tar publikum med på en surrealistisk reise under et ukeslangt sykehusopphold. Etter mye motgang av helsevesenet skal en ung kvinne, UFOMAMMA (24), endelig operere bort en stor cyste som har sprukket på en eggstokk og ført til enorme smerter. Samtidig starter cysten, i form av et romvesenlignende foster, å dukke opp både mens hun er bedøvet, drømmer og våken. Prosjektet er basert på regissørens egne erfaringer og tar for seg opplevelsen å leve med en «mystisk kvinnesykdom».

regi: Iggy Augunset