Laterna Magica Filmkonkurranse 2022!

Vi er klar til å ta imot film, send inn til oss!

Årets tema er GRENSELØST VENNSKAP!

Vennskap kan gå på kryss og tvers av fysiske og kulturelle grenser. La deg inspirere av årets tema eller lag film om akkurat det du vil.

Du kan altså lage film fritt etter eget tema og melde den opp i din årsklasse, eller du kan lage film med tema og være med i kåringen av årets temafilm. Deltar du med temafilm, så merk filmen med ordet TEMA i infofeltet med navn, alder og klassetrinn.

Her er de ulike klassene du kan konkurrere i, enten som gruppe eller individuell.

  • Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).
  • Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).
  • Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).
  • Klasse IV Egenprodusert film 20 – 25 år
  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
  • Temaprisen Grenseløst Vennskap (alle klasser kan delta)

Påmeldingsfrist: fredag 21. obtober


Takk for alle som var med å skape Laterna Magicas 30. utgave. Takk til alle ungdommer som deltok gjennom filmverksteder, profilarbeid, filmfest, utstilling, workshops og konserter. Takk til alle publikumere ved filmfestivalen. Takk til alle våre samarbeidspartnere, uten dere, ingen festival. Vi kommer tilbake med info om nye kurs og aktiviteter på nyåret. Gleder oss til resten!

Vesterålen kultursamarbeid

HISTORIKK 2021:

LAST NED VÅRT PROGRAMHEFTE

Du finner også årets program via menyvalg her på nettsiden, men last gjerne ned programmet slik at du har det på din digitale dings.

Vi feirer 30 år med filmskaping i Vesterålen, med enda mer film. 27 filmer er innsendt til oss og vi ruller ut den røde løperen for filmfest 15. november ved Kulturfabrikken på Sortland. Les mer om filmfest og årets filmfestival i programblekka og her på nettsiden under de ulike programbolkene.

Laterna Magica Filmkonkurranse 2022!

Takk for herlig teaser fra Timothy Oshaug som er under utdanning ved Informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Hadsel videregående skole. Videoen er et av resultatene fra en kreativ prosess vi har kjørt sammen med skolen og Deadline Media for å utvikle vår nye visuelle profil.


NYHETSARKIV:


Fra idé til kortfilm- Filmverksted med Herman Henriksen.

På filmverkstedet lærer man alt fra ideutvikling, manusskriving, oppbygging av scener, filming, kamerabevegelser og redigering. Passer for alle som vil lære å lage film. Dette blir gøy!!

OVERSKT OVER FILMVERKSTEDENE:

Mandag den 18. oktober kl 15.00 på Kommunestyresalen på Andenes i ANDØY.

Tirsdag 19. oktober kl 15 på Ungdomsklubben på Steine i BØ

Onsdag 20. oktober kl 15 på Kulturfakrikken på SORTAND.

Torsdag 21. oktober kl 15 på Samfunnshuset i Alsvåg i ØKSNES.

Fredag 22. oktober kl 15 på Hurtigrutens Hus på Stokmarknes i HADSEL

Herman Henriksen: Vår eminente kursholder har selv vært med på Laterna Magica og har vunnet pris på filmfesten. Når han ikke er høytsvevende på sin enhjulsykkel på et tak eller andre spektakulære steder, jobber han for Hehe Media og Fyyk!