Filmkonkurransen og Filmverksteder 2024

Filmkonkurransen

FORTELL HISTORIENE DINE PÅ KINOLERRET! Har du lyst å lage film? Laterna Magica inviterer unge mennesker fra Vesterålen i alderen 10 – 25 år til å lage film og delta på vår filmkonkurranse. Sendt inn din film innen 25. oktober så inviterer vi deg til filmfest med rød løper i november!

TEMA FOR ÅRETS FILMKONKURRANSE ER DRØMMER La deg inspirere av årets tema eller lag film som du akkurat vil. Du kan lage film alene eller i gruppe. Det kan være alt fra en liten spillefilm, animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm, tiktok til dokumentar. Filmens varighet skal være maks. 7 min. Bruk det utstyret du har. Det er fint mulig å lage film med kameraet på mobiltelefonen din. Det viktigste er å la kreativiteten din flytte fritt, vis fortellerlyst og kos deg med filmskaping. Husk å sjekke rettigheter ved bruk av musikk.

INNLEVERING AV FILMEN Frist for å levere film er fredag 25. oktober 2024. Alle innsendte filmer blir vurdert av en filmfaglig jury.

DET DELES UT PRISER I 7 KATEGORIER

  • Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (barneskolen).
  • Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (ungdomsskolen).
  • Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (videregående skole).
  • Klasse IV Egenprodusert film 20 – 25 år
  • Juryens spesialpris
  • Temaprisen Drømmer
  • TikTokprisen snap, reels. osv.)

FILMFEST Alle som sender inn filmer inviteres til den store filmfesten i Møysalen på Kulturfabrikken Sortland, mandag 11. november kl. 18.00. Her blir det sceneshow med prisutdeling, konferansier, musikk, dans og selvsagt film. Det vises utdrag fra alle innsendte filmer. Vinnerfilmene vises i sin helhet.

SPØRSMÅL
Hvis man har problemer med å laste opp filmen kan man kontakte Kolbjørn Hoseth Larssen, tlf: 95 03 66 25 eller kubimedia@gmail.com

Andre spørsmål kan rette til Kultursamarbeidet i Vesterålen, tlf: 90 69 99 42 eller laterna.magica@vestreg.no

Årets jury for filmkonkurransen

Vi jobber med å få på plass årets jury av 3. Følg med her.

Filmverksteder

Det planlegges flere filmverksteder for ungdom i alle Vesterålskommunene i løpe av sommer og høst. Selve tematikken kan skreddersydde etter interesse. Vi har et utvalg av filmverksteder og flinke filmskapere. Meld gjerne din interesse, så hører du fra oss så snart dato er satt.

Lavterskel ekspressfilmverksted

Lær å lage film på 1-2-3! En erfaren filmskaper kommer for å hjelpe deg lage film fra skratsj. Du trenger ikke å ha noen erfaring, men kommer til å lære det mest grunnleggende ved å lage film i lag med andre. Det kan være det blir å lage en grøsser på et sted i nærheten, komedie på gata, eller mini-dokumentarfilm om bestevennen din. Det er opp til gruppa som dukker opp! Vi kommer til å gjennomgå manus, storyboard, bruke videokamera filmatisk, regissere hverandre som skuespillere og jobbe i lag som filmteam. Alt-i-ett! Det vil også være mulighet for å lære seg å redigere filmen sin; prøve ut spesial effekter og legge på musikk. Om vi ender opp med en eller flere filmer på kort tid, kommer an på gjengen som vil joine verkstedet. Til slutt blir det visning av hva vi har laget!

Manusverksted

Hvordan skriver man et bra filmmanus? Selve filmidéen er nøkkelen/basen for å lage en god film. Lær deg hvordan en bra filmide er strukturert, hvordan man skriver, samt får inspirasjon til gode filmideer. Her går vi over flere filmgenrer.

Kamera- og lysverksted

Lær deg mer hvordan du filmer din film så den blir skikkelig pen og filmisk. Med en fordypning i bildespråk og lyssetting, får du lære deg hvordan du skal planere dine scener og filme dem så du får rett look til din film og at det ser profesjonelt ut.

Lydverksted

Lyd er et magisk verktøy som spiller en viktigere rolle i våre filmer enn vi tror. Lyd forsterker det vi vil fortelle, lyd kan fortelle det vi ikke har mulighet å filme, samt høyer kvaliteten. I denne lydworkshop får du lær deg mer om lydets betydelse og hvordan du tar bra lyd til din film.

Klippeverksted

Det er i klipperommet det skjer! Der skaper du din film og har mulighet å teste ut ting du aldri hadde kunnet planere når du skrev din filmidé eller nå du filmede. Lær deg mer om filmklipp og de ulike verktøyene som får din film til å blomstre. Få tips og triks hvordan du kan klippe din film bedre og løse de vanligste utfordringene man støter på i klipperommet.

Regiverksted

En regissørs oppgave er å være en kreativ leder i et filmprosjekt. Men dette betyr ikke at regissøren har alle svarene. Regissøren utforsker og tester og den vanligste oppgaven er å instruere skuespillere på set. I denne workshopen for du mulighet å møte mennesker, teste å regissere en scene og samtidig få kunnskap kring hva hele regissørsrollen innebær i praksis. Tips og triks hvordan man kan bli en god kreativ leder – en regissør.

Dokumentarverksted

Sannheten, som de sier, ofte er merkeligere enn skjønnlitteratur. I dette kurset vil dere dykke ned i de grunnleggende prinsippene for dokumentarfilming. Dere vil få muligheten til å utforske, utfordre og uttrykke deres egne unike perspektiver på verden rundt dere. Vi lever i en tid hvor historiefortelling gjennom film er mer tilgjengelig og kraftfull enn noensinne. Med et kamera, lidenskap og litt teknisk kunnskap, kan dere formidle historier som kan endre verden, eller i det minste forandre hvordan noen ser på den. Hva kan du forvente? Dyptgående teoretisk Innsikt: Fra filmens historie til etikk og journalistiske prinsipper i dokumentarproduksjon. Praktisk Erfaring: Få hendene på kameraet! Lær grunnleggende filmingsteknikker, intervjuferdigheter og redigering.