Filmkonkurransen 2022

Du kan delta på filmkonkurranse ved å sende inn din film til oss på innen 21. oktober så inviterer vi deg til filmfest med rød løper i november!

Laterna Magica inviterer unge mennesker fra Vesterålen i alderen 10 – 25 år til å fortelle sine historier gjennom vår årlige kortfilmkonkurranse. Hvert år arrangeres en filmfest med kåring av unge filmskapere som har deltatt på filmkonkurransen gjennom året. I tillegg så arrangeres det kurs og workshop med filmfaglig fokus gjennom året. I år blir det festival 15. – 21. november, hvorav selve filmfesten går av stabelen mandag den 15. november på Kulturfabrikken på Sortland

Du kan konkurrere i følgende kategorier:

  • Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).
  • Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).
  • Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).
  • Klasse IV Egenprodusert film 20 – 25 år
  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
  • Temaprisen Grenseløst Vennskap (alle klasser kan delta)

Innlevering av filmer


Man må i tillegg legge inn opplysninger om dem som har laget filmen når man laster den opp. Det må være en person som er kontaktperson for hver film man leverer inn.

Frist for innlevering av filmer til filmkonkurransen:

fredag 21. oktober 2022

Hvilke filmer du kan levere inn
Den eller de som deltar kan lage en liten spillefilm, animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm, tiktok eller en dokumentarfilm på mellom 30 sek. og 7 minutter. Man kan lage en film om hvilket tema man ønsker. Man leverer inn film i den aldersklassen man er i pr. dags dato. Hvis man for eksempel går i 8. klasse nå og lagde filmen mens man gikk i 7. klasse, så melder man filmen på i klasse 2 som er for de som går på ungdomsskolen.

Det kan sendes inntil tre filmer fra samme filmskaper/-gruppe. Helt fritt innhold, men tenk gjennom hva du vil fortelle. Lag alltid manus eller storyboard først! Husk å sjekke rettigheter ved bruk av musikk!

Hvis du har spørsmål 
Hvis man ønsker filmfaglig hjelp eller har problemer med å laste opp filmen kan man kontakte Kolbjørn Hoseth Larssen på tlf: 95 03 66 25 og på hans mailadresse: kubimedia@gmail.com

Andre spørsmål som ikke er rent filmfaglige rettes til Kultursamarbeidet i Vesterålen,
tlf: 76 11 15 00 eller laterna.magica@vestreg.no

Utdrag av de innsendte filmene vises på filmfesten mandag den 14. november 2022 kl. 18:00 i Møysalen på Kulturfabrikken.