KORTFILM

I samarbeid med Nordnorsk filmsenter har vi et eget fokusprogram for kortfilm.

Kortfilm som kunstnerisk utrykk

Sortland kino: tir. 14. nov kl. 18.00, Aldersgrense: 12+

BILLETT

Et utforskende blikk på kortfilm sammen med filmkonsulent Kalle Løchen

 Kortfilmen defineres som film under 60 minutter. Men det er også en uttrykksform som opererer fritt i bruk av filmatiske virkemidler.

Fra det eksperimentelle til det realistiske og dokumentariske, er de korte fortellingene ofte mer fokusert på karakter, situasjon og tilstand, enn handling i tradisjonell forstand.

Vi skal se et knippe kortfilmer som varierer i sitt uttrykk. Seansen ledes av filmkonsulent Kalle Løchen.

Les info om alle kortfilmene som vises i programmet KORTFILM som kunstnerisk uttrykk

Kronisk dans; Regi Jonatan Ottesen; 11 min; 2023 Norge

En ME-syk koreograf bruker sykdommen som en ressurs for å sette opp den største danseforestillingen på flere tiår, samtidig som hun ligger i en seng 20 timer dagen.

Har du sett Ho; Regi Astrid Ardagh; 14 min ; 2023 Norge

Sola er hovedkarakteren i denne filmen som undersøker hva det er å lære av perspektivene man får ved å leve i mørke i to måneder hver vinter.

Frisørsalongen på Frydenlund; Regi Hanne Berkaak ; 14 min ; 2021 Norge, Belgia

En andre verdenskrigs historie med fokus på hår, ikke helter. Fem søsken og frisørsalongen deres gir kvinner i Narvik en følelse av normalitet midt i all galskap og fortvilelse. Basert på sanne hendelser.

Paradis; Regi Alexander Armas Kerekledis Turpin ; 16 min ; 2021 Norge

En gruppe barn gjemmer seg i gamle bunkere ved kysten og forbereder seg på krig. Foreldrene deres ble gitt paradis, men har alle skylden for ødeleggelsen. De tegner fremtidsvisjoner om hvordan jorden skal reddes.

The absence of Eddy Table; Regi Rune Spaans ; 12 min ; 2016 Norge

Hva om din største skrekk og store kjærlighet er én og den samme? Eddy Table roter seg bort i en dunkel skog. Der møter han ei mystisk jente og farlige parasitter. Han burde rømme, men noe holder ham igjen.

Sånn egentlig; Regi Det Sporadiske Filmkollektivet ; 5 min ; 2021 Norge

Bare en vanlig dag på bussen.

SAMARBEID MED NORDNORSK FILMSENTER

Kalle Løchen, filmkonsulent ved Nordnorsk filmsenter og en kunnskapsrik filmformidler, kommer til Vesterålen filmfestival for å lede to seanser. Sammen med Kalle, som har fulgt Norsk kortfilm i en årrekke, skal vi først utforske Norske kortfilmer og bli bedre kjent med sjanger, som er selve grunnfjellet for resten av filmbransjen. Under programmet work-in-progress får vi et innblikk i to prosjekter fra unge nordnorske filmtalenter, Andrea White Hveding og Iggy Augunset.