Godbiter

Vesterålen filmklubb kuraterer vårt filmprogram og har hentet frem nok en dose med godbiter til vårt kinopublikum i Vesterålen

På tur med mamma

Torsdag 16. nov. Alsvåg Samfunnshus: kl. 18.00 BILLETT

Fredag 17. nov. Dverberg Samfunnshus – Bygdekino: kl. 19.00, BILLETT

Islandsk galgenhumor på sitt beste

Svart Komedie, Drama; Regi Hilmar Oddsson; 112 min, Islandsk tale med Norsk tekst; Island 2022; 9+

Les mer

På tur med mamma er en filmatisk liten perle som finner sted i 1980 og ser melankolsk tilbake på islandsk historie. En klassisk «road movie» med absurd humor og fortryllende islandsk landskap.

Jon har lovet sin mor at han skal sørge for at hun begraves i egen hjemby. Plutselig er dagen her og Jon legger ut på en høyst uortodoks road trip med hunden Brésneff og sin avdøde mor i baksetet. Men til tross for at hun er død, plager hun Jon med et konstant mas. Dette er Islandsk galgenhumor på sitt beste! 

Filmen er nominert til Nordisk Råds Filmpris og har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra festivaler over hele landet.

12 Bragder

Onsdag 15. nov:

Stokmarknes kino: kl. 14.30, BILLETT

Sortland kino: kl. 18.00, BILLETT

Torsdag 16. nov: Alsvåg Samfunnshus: kl. 18.00, BILLETT

Fredag 17. nov: Bøhallen kino: kl. 18.00 BILLETT

Lørdag 18. nov:

*Kommunestyresalen, Andenes: kl. 19.30

*Denne visning er gratis og forbehold ungdom (12+)

En frisk og frekk film laget om ungdom, til ungdom

Drama; Regi Izer Aliu; 103 min; Svensk tale; 2022 Sverige, Norge; 12+

Les mer

12 Bragder er en rå, energisk og leken film som uten klisjeer tar deg med på innsiden av en guttegjeng. I en forstad utenfor Göteborg finnes det en rekke uskrevne regler knyttet til mannlighet og status. Den viktigste regelen: Du svikter ikke kompisen din uten at det får alvorlige konsekvenser.

Regissør Izer Alius viser i filmen hvordan 16 år gamle Fuad får kjenne på konsekvensene etter at han i frykt forlater lederen Salle under en slåsskamp. Fuad fryses ut av gjengen, og for å tas inn i varmen igjen må han bevise sin lojalitet gjennom 12 ulike bragder – den ene mer problematisk enn den andre.

På lerretet møter vi et knallsterkt ensemble som spiller guttegjengen på en energisk måte. Resultatet er en humoristisk oppvekstfilm i svart/hvitt som setter spørsmålstegn ved en rekke machoidealer gjennom dynamisk historiefortelling. Dette er en frisk og frekk film som ikke bare er laget om ungdom, men også til ungdom!

Min Nabo Totoro

Fredag 17. nov. Dverberg Samfunnshus – Bygdekino: kl. 17.15

BILLETT

Obs. billetter legges ut for slag fra 3.nov.

Passer for filmelskere i absolutt alle aldre

Animasjon; Regi Hayao Miyazaki; 86 min; Norsk tale; Japan 1988; Tillatt for alle

Les mer

Søstrene Satsuki og Mei har flyttet til et gammelt hus på landet, med skogen som nærmeste nabo. Der blir de kjent med skogvokteren Totoro, kattebussen og deres vidunderlige, magiske verden. Det blir en sommer helt utenom det vanlige!

Min nabo Totoro passer for filmelskere i absolutt alle aldre. Rett og slett en filmperle å få med seg på kino for nye og gamle generasjoner Ghibli-fans!