Godbiter

Veien videre

Sortland kino: tir. 15. nov kl. 18.0

Drama; Tillatt for alle; Regi Panah Panahi; 93 min, Farsi tale med Norsk tekst; 2021 Iran

Vi møter en familie i en bil på landeveien ut av Teheran; mor, far, storebror, lillebror (en urokråke og storsjarmør) og deres syke hund. Stemningen i bilen er preget av både lek og alvor, og etter hvert åpenbarer turens mål og mening seg. Panah er sønnen til filmskaper og dissident Jafar Panahi (Taxi Teheran, Offside). Og selv om vi kan se at eplet ikke har falt langt fra stammen, har Panah allerede en tydelig egen stemme.

John, den siste Norske Cowboy

Stokmarknes kino: ons. 16. nov kl. 19.15

Sortland kino: tor. 17. nov kl. 18.00

Dokumentar; Tillatt for alle; Regi Frode Fimland; 90 min; Engelsk med Norsk tekst; 2021 Norge

Gjennom Frode Fimlands stillfarne portrett av ungkaren John, får vi et innblikk i et levesett som tilhører generasjonene før oss. Mye har endret seg til det bedre de siste hundre årene, men hva har vi mistet underveis? John (94) er sønn av en norsk innvandrer og driver sin enorme ranch i Montana på gamlemåten, helt alene. Rikfolk står i kø for å kjøpe eiendommen hans.

Hver dag snakker han med sin beste venn, Jim. Deres vennskap går 75 år tilbake, og de har ingen hemmeligheter for hverandre. John er en forsiktig kar som har lite erfaring med damer og det søte liv. Jim har testet ut alt – «og mer enn det», men tross ulikhetene dem imellom er vennskapet sterkt, og Jim er den viktigste personen John har i livet. 

Ruben Brandt, Collector

Sortland kino: tor. 17. nov kl. 20.15

Action, Komedie; 15 år; Regi Milorad Krstić; 96 min; Engelsk tale med Engelsk tekst; 2018 Ungarn

Psykoterapeut Ruben Brandt hjemsøkes av mareritt der berømte kunstverk spiller en brutal rolle. Hans fire pasienter, som heldigvis også er meritterte mestertyver, bestemmer seg for å stjele disse maleriene i et forsøk på å hjelpe. Snart er den internasjonale jakten i gang etter den mystiske samleren, som raider verdens kunstmuseer.

Animasjonsfilmen Ruben Brandt, Collector er et heftig actioneventyr, inspirert av alt fra heist-filmer som Ocean’s 11 og James Bond, til noir-klassikere som The Big Sleep (1946). Animasjonene er utsøkte og proppfulle av referanser til kunst og popkultur, og soundtracket er herlig. Rett og slett en visuell gavepakke av en film.

Guns Akimbo

Stokmarknes kino: fre. 18. nov kl. 19.15

Action, Komedie; 15 år, Regi Jason Lei Howden, 93 min, Engelsk med Norsk tekst, 2019 Storbritannia, Tyskland

Miles er fastlåst i en jobb uten fremtid, og han er fortsatt forelsket i sin eks-kjæreste, Nova. Det han ikke vet er at en gjeng som heter Skizm organiserer livsfarlige spill der tilfeldige mennesker må kjempe for å underholde et online publikum. Miles blir fanget i spillet og er nå tvunget til å ta del i en kamp om liv og død. Miles uvane med å løpe fra sine problemer kommer ham nå til gode når han klarer å flykte fra sin første motstander, men når Nova blir kidnappet må han slutte å løpe og møte frykten -og kjempe for å redde kvinnen han elsker