LATERNA MAGICA 2020

FILMKURS PÅ STOKMARKNES (Kurset er fullt) 

Lørdag 24. og søndag 25. oktober 2020
Tid: 10-15
Sted: Medielinjen ved Hadsel videregående skole, Stokmarknes.

Laterna Magica er en filmsatsning for barn- og unge i Vesterålen. Hver år arrangeres en filmfest med kåring av unge filmskapere som har deltatt på filmkonkurransen gjennom året. I tillegg så arrangeres det kurs og workshop med filmfaglig fokus gjennom året. I år blir det festival 16.-22. november, hvorav selve filmfesten går av stabelen 16. november på Kulturfabrikken på Sortland.

Om festivalen
Det er Kultursamarbeidet i Vesterålen som er hovedansvarlig for gjennomføringen av filmfestivalen Laterna Magica.

Festivalen går over en uke, fra mandag til søndag. Vårt hovedarrangement er Filmfesten i Møysalen på Kulturfabrikken på mandagen i festivaluka. Der har vi et sceneshow og vi deler ut priser til vinnerne av filmkonkurransen. Vi bruker også ha andre ulike arrangementer blandt annet filmvisninger for barn og unge på dagtid, konsert, kunstutstilling, filmvisninger på kveldstid, filmkurs med mer.


Tema for årets festival 
Årets tema for konkurranseprogrammet er BEVEGELSER. Du kan delta i ulike klasser og kategorier. Nytt for i år er at vi lanserer en egen challenge på plattformen TikTok, denne lanseres like over sommeren.

Såh, hva kan være bevegelse?

  1. det å bevege noe -> armbevegelse, håndbevegelse, flytte på en ting, kaste noe, hoppe
  2. politisk gruppering -> en organisasjon, en ungdomsbevegelse
  3. det å være følelsesmessig beveget -> si noe med bevegelse i stemmen, vise sinne, glede, tristhet, humor

Vedrørende filmkonkurransen
En viktig del av Laterna Magica er vår filmkonkurranse. Vi oppfordrer barn og unge til å lage kortfilmer og levere dem inn til vår filmkonkurranse. Dere kan lage filmer enten i skoletida eller i fritiden. Filmkonkurransen gjelder for barn og ungdom fra Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes.

Det deles ut priser i følgende kategorier i filmkonkurransen:
Klasse I Egenprodusert film 10  – 13 år (for de som går på barneskolen).
Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).
Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).
Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper).
Beste temafilm med tema «Bevegelse» (for alle aldersgrupper).

Innlevering av filmer
Filmene leveres inn ved å laste dem opp på vårt nettsted:  laternafilm.no
Man må i tillegg legge inn opplysninger om dem som har laget filmen når man laster den opp. Det må være en person som er kontaktperson for hver film man leverer inn.

Frist for innlevering av filmer
Frist for innlevering av filmer til filmkonkurransen er: fredag 23. oktober 2020

Hvilke filmer du kan levere inn
Den eller de som deltar kan lage en liten spillefilm, animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm eller en dokumentarfilm på mellom 30 sek. og 7 minutter. Man kan lage en film om hvilket tema man ønsker. Man leverer inn film i den aldersklassen man er i pr. dags dato. Hvis man for eksempel går i 8. klasse nå og lagde filmen mens man gikk i 7. klasse, så melder man filmen på i klasse 2 som er for de som går på ungdomsskolen.

Det kan sendes inntil tre filmer fra samme filmskaper/-gruppe. Helt fritt innhold, men tenk gjennom hva du vil fortelle. Lag alltid manus eller storyboard først! Husk å sjekke rettigheter ved bruk av musikk!

Hvis du har spørsmål 
Hvis man ønsker filmfaglig hjelp eller har problemer med å laste opp filmen kan man kontakte Kolbjørn Hoseth Larssen på tlf: 95 03 66 25 og på hans mailadresse: kubimedia@gmail.com

Andre spørsmål som ikke er rent filmfaglige rettes til Kultursamarbeidet i Vesterålen,
tlf: 76 11 15 00 eller postmottak@vestreg.no

Utdrag av de innsendte filmene vises på filmfesten mandag den 16. november 2020 kl. 18:00 i Møysalen på Kulturfabrikken.