Laterna Magica 2017

Youtube-kurs med Dennis

Aldergrense: 5. - 10. klasse
Tid: 18. november 2017 10.00 - 18.00
Sted: MEDIELINJA HADSEL VGS, Stokmarknes.
Pris: 300 kr. Pris inkluderer mat..

Har du egen Youtube-kanal? Eller drømmer du om å lage en? Bli med på kurs med Dennis Vareide på Stokmarknes. 

Dennis Vareide er 27 år gammel og har allerede bygget noen av Norges største Youtubekanaler. Aller best kjent er han fra Prebz og Dennis, som er Norges største norsktalende Youtubekanal. Vareide har vært med på å gjøre «Youtuber" til en realistisk drømmejobb  og generer på totalt rundt 5 000 000 visninger hver måned på Youtube.

 Dette kurset er dessverre fullbooket

Program for Laterna Magica 2017


Den magiske lampen
Ei magisk lampe som ble brukt i Italia på 1500-tallet for å lage levende skygge-bilder på et lerret ble kalt laterna magica: Den magiske lampe. Filmfestivalen Laterna Magica arrangeres hvert år, i år for 26. gang.

For alle i Vesterålen
Dette er et arrangement som skal gi deg som bor i Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes lyst til å lage film selv, enten det skjer i fritida eller på skolen.

Rød løper
Utdrag av de innsendte filmene vises på filmfesten mandag den 13. november 2017 i Møysalen på Kulturfabrikken kl 18:00. Alle som har levert inn film til filmkonkurransen blir invitert til å komme på filmfesten.


FILMER
Du kan lage en liten spillefilm, digital «film», animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm eller en dokumentarfilm på mellom 30 sek. og 7 minutter (ikke lengre). Fritt innhold, men følg gjerne temaet «Glamour».

Det kan sendes inntil tre filmer fra samme filmskaper/-gruppe. Helt fritt innhold, men tenk gjennom hva du vil fortelle. Lag alltid manus eller storyboard først! Husk å sjekke rettigheter ved bruk av musikk!

DELTAKERE
Enkeltpersoner, frie grupper og skoleklasser fra Vesterålen kan delta. Alle som sender inn film, inviteres til filmfest i Møysalen på Kulturfabrikken på mandag den 13. november kl 18:00


DET DELES UT PRISER I FØLGENDE KATEGORIER I FILMKONKURRANSEN:

  • Klasse I Egenprodusert film 10 - 13 år (for de som går på barneskolen)
  • Klasse II Egenprodusert film 14 - 16 år (for de som går på ungdomsskolen)
  • Klasse III Egenprodusert film 17 - 20 år (for de som går på videregående skole)
  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
  • Beste temafilm med tema «Glamour» (for alle aldersgrupper)

INNLEVERING AV FILMEN:

Filmen leveres inn ved å laste den opp  >>her<<

Kontaktpersonen for filmen har ansvar for å levere inn filmen og legge inn de nødvendige opplysninger om hvem som har laget filmen.

Hvis dere ønsker, kan dere reservere dere mot at filmen blir lagt ut på nettet, det gjøres når dere registrerer filmen på nettet.

Hvis du ikke får til å laste filmen opp på nettet kan du levere den på DVD/ minnepenn til:

Vesterålen regionråd, Kultursamarbeidet, Kjøpmannsgata 2 på Sortland eller send filmen til Postboks 243, 8401 Sortland.