Laterna Magica 2019

Vi ønsker velkommen til den 28. Laterna Magica filmfestival, arrangert av Kultursamarbeidet i Vesterålen. Hovedmålgruppen for festivalen er barn og ungdom, men også voksne er velkommen som publikum. Vi er glade for at festivalen Laterna Magica fortsatt inspirerer mange unge filmskapere til å levere film til vår filmkonkurranse.

For de unge filmskaperne i Vesterålen, er det filmfesten som er høydepunktet under festivalen. Her deler vi ut priser, og vinnerfilmene og klipp fra alle innsendte filmer vises. Det hele vil bli satt sammen i et sceneshow regissert av Svein Spjelkavik (regiansvarlig) og Tom-Stian Lenningsvik.

I år er tema for Laterna Magica: Miljøet vårt! Naturen –menneskene – trivselen – problemene – lure ting. Festivalen synes det er viktig å holde kontakt med filmskapere fra Vesterålen som har flyttet fra regionen. Derfor har vi invitert Tord T. Olsen fra Hadsel til årets festival.

 Sortland museums utstilling kalt Seabed er knyttet til årets Laterna Magica og vårt program, da utstillingen er ment for barn og unge og omhandler havet og miljøet i havet.

Vi kommer tradisjonen tro til å ha arrangementet Filmi friluft i Bjørklundparken. Det er et arrangement som passer for hele familien. Vi håper like mange besøker arrangementet i år som tidligere år.

HER KAN DU SE HELE PROGRAMMET FOR FESTIVALEN


«Miljøet vårt!»

Det deles ut priser i følgende kategorier i filmkonkurransen:

  • Klasse I Egenprodusert film 10  – 13år (for de som går på barneskolen)
  • Klasse II Egenprodusert film 14  – 16år (for de som går på ungdomsskolen)
  • Klasse III Egenprodusert film 17  – 20år (for de som går på videregående skole)
  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
  • Beste temafilm med tema «Miljøet vårt»(for alle aldersgrupper)
  • Reno-Vest-prisen. Pris for beste film som skal få folktil å slutte å kaste søppel ut av vinduet (for alle aldersgrupper)

Laterna Magica er støttet av:  Kulturfabrikken, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Nordland fylkeskommune, Nordnorsk Filmsenter, Norsk filminstitutt, Reno-Vest og SpareBank1 Nord-Norge (Samfunnsløftet).