Film i Friluft

I samarbeid med Vesterålen filmklubb, Vesterålen friluftsråd og Deadline Media, arrangerer vi Film i friluft i Bjørklundparken Sortland på lørdagen og i Friluftsgalleriet Bø i Vesterålen på søndagen. Vi fyrer opp bål og lager god stemning. Husk å kle deg med varme klær etter forholdende. Ta gjerne med matpakke/bålmat, varm drikke, sitteunderlag og kos deg ute.

Ved dårlig vær vil arrangementet bli avlyst. Følg med på Facebook / laternafilm.no ettersom eventuell avlysning vil bli annonsert der.

Bjørklundparken Sortland: lør. 19. nov

Friluftsgalleriet Bø i Vesterålen: søn. 20. nov

gratis!

kl. 17.00 – 17.45 KORT OG SMÅTT

kl. 17.45 – 18.45 KULT OG KORT

KORT OG SMÅTT er et arrangement som passer for hele familien. Vi vil ha filmvisning av 2 animerte kortfilmer for barn. Filmvisningen starter ca. kl. 1715. Arrangementet er for barn i følge med voksne.

KORT OG SMÅTT

Den magiske tiden

Animert, Kortfilm; Regi Kine Aune; 9 min; 2013 Norge

Fortellingen om den lille reinkalven som kommer bort fra mora si er basert på samisk kultur, på eventyr, legender og myter. Det er en filmfortelling om å bli født, forandre seg, leve, dø og se livet blomstre opp igjen, på nytt og på nytt.

Morgenfugl og Murmeldyr på vinterferie

Animert, Kortfilm; Regi Annette Saugestad Helland; 8 min; 2014 Norge

Det er sommer, men det pøsregner. Mathilde kjeder seg. Hadde det vært vinter ville regnet falt som snø. Mathilde vil på vinterferie med en gang. Heldigvis er fantasivennene Morgenfugl og Murmeldyr så små at de kan dra på vinterferie i fryseren. Det blir litt av et eventyr.

KULT OG KORT

Menneskets opprinnelse

Animert, Kortfilm; Regi Pjotr Sapegin; 13 min; Norsk tale; 2019 Norge, Sverige

Pjotr Sapegin er en av Norges mest anerkjente animasjonsfilmskapere. Han har regissert flere prisvinnende kortfilmer, inkludert Huset på kampen og Aria. I Menneskets opprinnelse presenterer han en alternativ versjon av nettopp menneskets opprinnelse, som involverer noen grønne vesener som må flykte fra sin firkantede planet når den er i ferd med å tas over av mannevonde, søppel-etende rompekrabber.

Untitled, burned rubber on asphalt

Dokumentar, Kortfilm; Regi Tinja Ruusuvuori; 20 min; Norsk og Finsk tale; 2018 Finland

I en avsidesliggende norsk landsby (i Øksnes iVesterålen) har veveveiene blitt gjenstand for kontroverser. Dokumentaren tar på seg rollen som detektiv og undersøker de forvirrende fenomenene med bilsklir og deres mystiske utseende. De hypnotiserende mønstrene avslører uventede gnisninger i landsbyen som svinger, løkker, buer. Noen merker glidemerkene som en uansvarlig og farlig handling, mens andre ser på de fascinerende merkene som en form for kunst